Trix

Trixie Fästingsnara

Artikelnummer: 2345
TRIX Fästingsnara är ett proffsverktyg för läkare, veterinärer och alla andra som vill avlägsna fästingar snabbt och säkert.

TRIX fungerar som en lasso och greppar automatisk fästingen på rätt sätt dvs. glider intill huden utan att nypa eller krossa. Att fånga fästingen går snabbt, därför är metoden extra bra till barn och husdjur som har svårt att hålla sig stilla någon längre stund.

Den långsmala formen underlättar bortplockning i öron, i tjock päls och på andra svåråtkomliga ställen. Plockaren fungerar bra även om hår eller päls kommer in i snaran. Den mjuka öglan skadar inte fästingen vilket är viktigt för att undvika infektioner och få snabbare sårläkning.

Fästingen blir alltid blir kvar på den gröna spetsen efter bortplockningen och kan hanteras på lämpligt sätt utan beröring. Knackar man den gröna spetsen lätt mot tex. en bordskiva, dör fästingen omedelbart.

TRIX är internationellt patenterad samt design- och varumärkesskyddad. Den är godkänd och CE-märkt av Läkemedelsverket. Levereras i transparent förpackning tillsammans med information om fästingar och bruksanvisning. Trix tillverkas i Sverige och har 10 års garanti.

Använd Trix så här:

1) Tryck fram snaran och placera den över fästingen, så nära huden som möjligt.
2) Släpp knappen och vinkla upp plockaren mot fästingen.
3) Håll kvar den gröna spetsen mot huden och snurra plockaren ett varv mellan fingrarna. Lyft bort fästingen. Tvätta därefter rent bettsåret.
4 Om det är en liten fästing 0,4 - 2 mm: Placera den gröna spetsen intill fästingen något nedtryckt i huden så att snaran vinklas något uppåt, håll kvar spetsen nertryckt, släpp knappen, vrid och lyft bort.
89  :-
ELLER