Provit

Provit Getmjölk

SKU: 1670
Getmjölk har i mer än 50 år lovprisats av kända hunduppfödare i England och Sverige. Det är den bästa modersmjölksersättningen man kan ge valpar, nyfödda eller vid övergång till fast foder.

Det finns ingen skillnad i sammansättning mellan färsk och torkad getmjölk. Den torkade mjölken har varit uppvärmd och har genom torkbehandlingen snarare blivit mildare och ännu bättre för känsliga valpar.

Snart sagt alla djur kan nöduppfödas på getmjölk. Det tycks som om just getmjölken är neutral gentemot de flesta proteinirritationer, allergireaktioner etc.
Jämfört med tikmjölk innehåller getmjölken mindre mängd fett och mera mjölksocker. Vid nöduppfödning av små valpar är detta perfekt. Den något mindre fettmängden gör att valpen kan ta upp mera vätska. Detta motverkar uttorkning. Den högre halten mjölksocker stabiliserar magen och motverkar diarré. Därigenom kompenserar getmjölken själv för den reaktion som borde komma hos valpen då den får "artfrämmande" mjölk. Tillsätt några droppar vispgrädde om valpen skulle bli hård i magen.

NÖDUPPFÖDNING AV NYFÖDDA VALPAR:
Modersmjölken ger valpen en viktig del av dess immunförsvar. Därför är det betydelsefullt om valpen till en del kan få "råmjölk" från mamman de första dagarna. Men går det inte alls är getmjölken ett bra hjälpmedel. Likaså om kullen är ojämn kan de minsta få tillskott av getmjölk och därigenom växa kapp. Ett sådant tillskott kan göras när som helst de första 20 dagarna.
GÖR SÅ HÄR: Koka vattnet, låt det svalna lite. Blanda i en liten grund skål. Tag l skopa mjölkpulver och 4 skopor vatten. Rör om så att pulvret löser sig. Överdosera aldrig pulvret, det kan torka ut valpen!
Fyll mjölken i matningsanordningen. Tillse att temperaturen härefter är lagom för en liten valp. Känn med dina läppar eller tungan: Om Du känner någon värme från mjölken är den för varm.
Mata valpen med
a)nappflaska
b)dirör
c)sond
d)napp påträdd på en 5 ml engångsspruta.

GETMJÖLK SOM ÖVERGÅNGSFODER:
Getmjölken är en ren naturprodukt, torkad av de Norske mejerier utan tillsatser. I den hermetiska förpackningen finns det ursprungliga innehållet av fett, protein och mjölksocker. Glöm all konstgjord välling och gröt, den enda välling du använder blir när du mosar valpfodret i getmjölken de första gångerna. Redan när valparna är 3 veckor kan de stå och äta getmjölk direkt ur en skål på golvet! Och de gör detta otroligt disciplinerat därför att de tycker det är så gott!

GÖR SÅ HÄR:
Blanda 1 del pulver med 4 delar vatten. Servera vid lagom temperatur, 10 mm i en låg skål direkt på golvet. En tidning som underlägg kan hjälpa både renhållning och som fotfäste. Första gångerna tar man ett par valpar i taget och låter dem börja äta. De lär sig snabbt.

Vid övergången till fast föda blandar du getmjölken med köttfärs eller mosat valpfoder till en tunn gröt. Efter ett par dagar gör du mjölken i en något klenare blandning (1 del pulver till 5 delar vatten).Allteftersom du ökar mängden valpfoder drar du ner på getmjölken för att till slut upphöra med den.
Valpar med dålig aptit kan stimuleras att äta bättre om man strör lite getmjölkspulver på maten.

OBS! Ge inte getmjölksskvättar till vuxna hundar. Om de inte är vana att dricka mjölk kan de få diarré.
HÅLLBARHET: I oöppnad förpackning håller sig pulvret minst 18 månader utöver stämplingsdatum. Förvaras torrt och svalt. Förslut öppnad förpackning mycket väl. Då håller sig pulvret 2-10 veckor beroende på hur bra det förvaras. Gärna i kylskåp.

NÄRINGINNEHÅLL:
100 g pulver 1 lit färdig mjölk
Energi 2140 kJ 2575 kJ
Protein 25,9g 32,4g
Fett 29,7g 37,1g
Mjölksocker 35,0g 43,8g
Aska 6,9g 8,6g
Kalcium 0,85g 1,06g
Magnesium 0,10g 0,125g
Natrium 0,30g 0,375g
Kalium 1 ,50g 1,875g
Zink 2,5mg 2,6mg
Koppar 0,1mg 0,1mg
Fosfor 0,68g 0,85g
599  :-