Vi på Dogz

 

 

 

Frida Götesson

Delägare/VD

frida@dogz.se

Jag har haft hund hela livet och flera olika raser, bl.a Norsk Buhund  & rottweiler. Idag har jag fastnat för rasen Malinois som är en Belgisk vallhund. Tillsammans med min sambo och vår son har vi idag 4st ”mallar” i familjen, vi har även en liten uppfödning av rasen Malinois. Vi bor på en gård strax utanför Halmstad.

Jag brinner för hundträning och att få jobba tillsammans med mina hundar. Jag har tidigare tävlat i olika grenar som bruks(spår), lydnad samt ipo. Ipo som varit mig närmast om hjärtat har tagit mig till mästerskap och tävlat flera gånger utomlands. Nu ger jag mig ut på nya vingar och satsar på hundsporten mondioring. I framtiden kommer det även bli en mindre hund i familjen, men vilken ras har vi ännu inte bestämt.

Jag kom in som delägare på Dogz under våren 2015. Jag brinner för just alla olika typer av hundar & personliga möten med människor, så tycker jag detta är helt klart världens bästa jobb!


 

Jessica Svensson

Delägare/marknadsansvarig

jessica@dogz.se

Mitt stora intresse för djur och framförallt hundar har alltid funnits hos mig. Redan som 11 åring började jag ringa på hos alla grannar i trakten och frågade om jag fick följa med när de skulle gå ut med sina hundar, min envishet ledde till att jag under många år rastade ett stort gäng utav grannskapets hundar varje dag. En utav dessa familjer hade två st Briarder som hade arbetat som polishundar i Danmark och snart fick jag förtroendet att börja på Brukshundsklubben med ”Titti” som tiken hette. Det var helt magiskt och det var i den stund mitt brinnande intresse och min enorma passion för hundträning och tävling startade.

Min egna första hund ”Molly” fick jag köpa när jag var 14 år och rasvalet blev en Pyreneisk mastiff. Efter henne har jag haft ett gäng hundar av olika raser. Bland annat min första tävlingshund en Cane Corso hane ”Wotan” vi tävlade tilsammans i Lydnad, Bruks och även en del Utställning. Nu har jag har två Belgiska vallhund Malinois. IQ som är min nuvarande tävlingshund. Vi tävlar i Bruks och Lydnad men vi satsar framförallt på Söket. Kick-Ass "Kicken" är än så länge bara valp och förhoppningsvis kommer även han att bli tävlingshund när han blir stor!

Jag kom in som delägare i Dogz under hösten 2017. Att få möjligheten att arbeta med sin passion i livet, att ha likasinnade arbetskamrater och att få träffa människor i butiken varje dag som delar detta intresse är tycker jag helt fantastiskt. Jag har verkligen hittat mitt drömjobb!  

   

 

 

Valentina Tall

Hundfrisör

Jag fick min första hund när jag var 10 och har alltid älskat att ha djur omkring mig. Nu har jag en Engelsk springer spaniel tik på 6 år och en Irländsk setter valp. 

Jag bor på en gård utanför Falkenberg där jag utöver hundarna har får, höns och 3 katter. Livet på landet är det bästa jag vet! Under min gymnasietid fick jag lära mig mycket om hundar. Det var en Naturbrukslinje med inriktning hund. I utbildningen ingick lydnad, hundpsykologi, anatomi mm. 

Jag hade ett eget hundtrim i Skåne ett par år men nu jobbar jag halvtid i trimmet på Dogz.


 


Hannah Dahl

Butikspersonal

Intresset för djur har varit med mig från start, jag är uppväxt med främst jakthundar men även katt. När jag flyttade hemifrån skaffade jag min första helt egna hundras som blev dalmatiner. Nu har jag två dalmatiner och en liten blandras.

I framtiden skulle jag gärna vilja driva egen uppfödning med vilken ras återstår och se.

Just nu jobbar jag lite när det finns tillfälle här på Dogz och stormtrivs.

 

 

 

 

 

 

 Lotten Edgren

Hundfrisör

Jag har så länge jag kan minnas haft ett enda stort intresse och det är djur. Allt från hamster till häst, naturfilm och djurlexikon så att jag kunde lära mig allt.

Jag har vuxit upp med en Cairn Terrier, akvarium, möss och alla mina fåglar. När jag flyttade hemifrån skaffade jag min första egna hund, Hobbe som han hette var en Schäfer. Han lärde mig så otroligt mycket mer om hur det var att ha hund. Jag har även haft en jaktgolden som senare flyttade med husse.  Sedan kom drömhunden, den jag sett på bild när jag var 12år och velat ha sedan dess en Saluki. Nu har jag en på 8år som heter Teus och en bråkig tvååring Nitro som utmanar mig varje dag. Planen är att han ska bli vårdhund. 

Tanken på att bli hundfrisör kom för mer än 15 år sedan, och nu blev det äntligen så! Jag arbetar idag som hundfrisör på halvtid på Dogz.

Att möta människor och att få arbeta med sin hobby, kan man ha det bättre?!

 

 

 Anna Knutsson

Extrapersonal

 Jag är uppväxt med Yorkshire Terrier i familjen. Mitt brinnande intresse för hundar startade när jag skaffade min första egna hund. När jag flyttade hemifrån så ville jag ha en lite rejälare hund, och det blev då en Australian Shepherd eller "aussie" som de kallas. Nu har jag helt fastnat för hundträning och allt vad det innebär och älskar det. Vi tränar lite allt möjligt, men främst tränar vi bruks(spår), lydnad och drag. Mitt mål är att vara tävlingsredo 2022!

Själv pluggar jag till civilekonom och jobbar extra här på Dogz, vilket är otroligt roligt att få jobba med sitt största intresse.