Hurtta Cooling Vest

SKU: 4498X
Perfekt till promenaden, träning, jakt eller för hundutställningen. Kylvästen finns i blått och lila.

Hunden kliver i kylvästen med frambenen och på ryggen finns en dragkedja som håller västen på plats. Den behöver därför inte dras över huvudet. På de mindre storlekarna ( XS & S) finns 2 D-ringar som du kan fästa kopplet i så fungerar västen även som en sele! Halskanten är något elastisk och det går att dra åt västen runt bröstet.

Innan du sätter på kylvästen ska du aktivera västen genom att blöta den ordentligt i kallt vatten och sen försiktigt vrida ur det det tills det inte längre rinner något vatten. Den svalkande effekten kan variera beroende på temperatur, luftfuktighet och storlek på din hund, men fungerar genom att vattnets avdunstning hjälper till att transportera bort värmen från din hunds kroppsyta.

Förutom bra passform så skyddar västen den känsliga bröst- och hjärtregionen som är avgörande för blodcirkualtionen. Via blodomloppet sänks på så vis hundens kroppstemperatur i hela kroppen.

När västen är blöt sväller den något. I början kan den vara lite fuktig men om du sticker in handen under västen mot hundens kropp kommer du känna att hunden inte är blöt utan enbart sval. Med tanke på tjockleken kan man tro att västen skulle blir för varm för hunden. Inget kan bli mer fel. Även som torr så skyddar västen från sol och värme men den måste dock vara aktiverad om den ska ha en svalkande effekt. Du behöver bara en hink vatten för att aktivera västen igen!

Hurtta motiation kylväst kan tvättas i 40 grader men enbart med skonsamt tvättmedel och inget sköljmedel. Ska inte torktumlas
299  :-