AKTIVERINGSLEKSAKER

Aktiveringsleksaker till din hund! De flesta hundar älskar verkligen att få hitta på kluriga saker, och att få göra det tillsammans med sin favorit person är det bästa som finns i hundens värld. Så varför inte hoppa ner från soffan och sätta dig på golvet en stund på kvällen tillsammans med din hund och spela ett spel från Nina Ottosson eller någon annan typ av aktiveringsleksak där hunden får tänka lite och lösa gåtor och bli belönad med en godbit.

Genom att låta hunden använda aktiveringsleksaker och hundpussel så förbättrar du hundens problemlösningsförmåga, och du stimulerar hundens tänkande på ett fantastiskt sätt. Att få tänka och använda nosen ökar hundens välbefinnande och hunden utvecklar sin intelligens, intuition och sina instinkter. Du kan också låta hunden jobba för maten.

Kastar din hund i sig maten och önskar att den fick mer varenda gång? Eller tycker den inte alls att det är så noga att äta upp? (det kommer ju ändå mer i kväll..) Så kan båda typerna av hundar få ut något positivt av att målet serveras i en aktiveringsleksak. Den hunden som kastar i sig maten får lugna ner sig och tänka efter lite och på så sätt räcker maten längre och hela middagsstunden blir en trevlig gemensam stund där du samtidigt kan passa på att lära hunden tex väna eller små trix för att få en belöning. För den hunden som inte tycker att mat är speciellt intressant och gärna hoppar över maten kan intresset öka och matlusten växa fram om den får klura lite och jobba fram maten med hjälp av nosen och aktivitet som är ett helt naturligt sätt för hunden att hitta godsaker och föda. Det är lika viktigt att stimulera er hunds psykiska plan som det fysiska. Vilken aktiveringsleksak passar min hund? Det finns en rad olika aktiveringsleksaker, och vilken som passar till just din hund får man klura ut tillsammans.

Oftast blir leksaken eller spelet precis lika roligt som husse och matte gör den till så mycket ligger i ägarens händer och engagemang. Det kan hända att hunden tittar undrande på dig och inte riktigt förstår vad den ska göra med aktiveringsleksaken eller spelet som ligger framför nosen, och ber dig om hjälp? Då kan det vara en idé att erbjuda en liten hjälpande hand och uppmuntra din vän men gör inte jobbet åt hunden utan låtsas i stället att du äter belöningen och att du lyckas hitta något väldigt gott! Hundar tittar och lär! Gör du det för lätt genom att hjälpa hunden för mycket så kommer den snart tycka att du kan göra jobbet själv och förväntar sig hjälp hela tiden. Räcker det med hundens foder? Vissa hundar vill kanske inte alls jobba för maten men anstränger sig gärna för en och annan godbit, Ja! Då får man helt enkelt prova sig fram och testa vad hunden tycker om att jobba för!

Tänk på att mycket av våran mat innehåller kryddor och lök så var noga med vad du ger hunden för typ av belöningsgodis. Det bästa är om du ger hunden sånt som den mår bra utav att äta och innehåller näring som hundar behöver. Aktiveringsmatskålar eller antihetsmatskålar i form av labyrintskålar är prefekt att servera maten i till en hund som äter för fort. Det bromsar upp och förhindrar hetsätning! Kan användas för torrfoder, blötmat eller färskfoder. Ta alltid undan aktiveringsleksaken eller aktiveringsspelet då godiset är slut - på så sätt håller du intresset för leksaken uppe. Hunden vet att nästa gång den där leksaken dyker upp, då är den fylld med godsaker och på så sätt engagerar sig hunden bättre i spelstunden. Om du använt blötmat eller färskfoder i aktiveringsleksaken, tänk på att rengöra den noga efter användning så att inte bakterier frodas i leksaken. Köp aktiveringsleksaker för din hund på Dogz.se!


Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'Warning: rename(/var/www/dogz/publish/dogz3-202101-0841-rev9773/www/var/cache/classPathCache.php): failed to open stream: Permission denied in /var/www/dogz/publish/dogz3-202101-0841-rev9773/www/app/code/local/Varien/Autoload.php on line 187' in /var/www/dogz/publish/dogz3-202101-0841-rev9773/www/app/code/core/Mage/Core/functions.php:232 Stack trace: #0 [internal function]: mageCoreErrorHandler(2, 'rename(/var/www...', '/var/www/dogz/p...', 187, Array) #1 /var/www/dogz/publish/dogz3-202101-0841-rev9773/www/app/code/local/Varien/Autoload.php(187): rename('/tmp/aoe_classp...', '/var/www/dogz/p...') #2 [internal function]: Varien_Autoload->__destruct() #3 {main} thrown in /var/www/dogz/publish/dogz3-202101-0841-rev9773/www/app/code/core/Mage/Core/functions.php on line 232