Vi på Dogz

 

 

Frida Götesson

Delägare/VD

frida@dogz.se

 Jag har haft hund hela livet och flera olika raser, bl.a Norsk Buhund  & rottweiler. Idag har jag fastnat för rasen Malinois som är en Belgisk vallhund. Tillsammans med min sambo och vår son har vi idag 5st ”mallar” i familjen. Vi bor på en gård strax utanför stan.

Jag brinner för hundträning och att få träna tillsamman med min unga hane Rio. När han blir lite äldre ska vi ut på tävlingsbanan. Jag har tidigare tävlat i olika grenar som bruks(spår), lydnad samt ipo. Ipo som varit mig närmast om hjärtat har tagit mig till mästerskap och tävlat flera gånger utomlands. Nu ger jag mig ut på nya vingar tillammans med Rio och satsar på hundsporten mondioring. I framtiden kommer det även bli en mindre hund i familjen, men vilken ras har vi ännu inte bestämt.

Jag kom in som delägare på Dogz under våren 2015. Jag brinner för just alla olika typer av hundar & personliga möten med människor, så tycker jag detta är helt klart världens bästa jobb!


 

Jessica Svensson

Delägare/marknadsansvarig

jessica@dogz.se

Mitt stora intresse för djur och framförallt hundar har alltid funnits hos mig. Redan som 11 åring började jag ringa på hos alla grannar i trakten och frågade om jag fick följa med när de skulle gå ut med sina hundar, min envishet ledde till att jag under många år rastade ett stort gäng utav grannskapets hundar varje dag. En utav dessa familjer hade två st Briarder som hade arbetat som polishundar i Danmark och snart fick jag förtroendet att börja på Brukshundsklubben med ”Titti” som tiken hette. Det var helt magiskt och det var i den stund mitt brinnande intresse och min enorma passion för hundträning och tävling startade.

Min egna första hund ”Molly” fick jag köpa när jag var 14 år och rasvalet blev en Pyreneisk mastiff. Efter henne har jag haft ett gäng hundar av olika raser. Bland annat en Cane Corso hane ”Wotan” som jag har tävlat med i Lydnad, Bruks och Utställning. Nu har jag har en Belgisk vallhund Malinois IQ som är min nuvarande tävlingshund. Vi tävlar i Bruks och Lydnad, vi satsar framförallt på Söket.

Jag kom in som delägare i Dogz under hösten 2017. Att få möjligheten att arbeta med sin passion i livet, att ha likasinnade arbetskamrater och att få träffa människor i butiken varje dag som delar detta intresse är tycker jag helt fantastiskt. Jag har fått mitt drömjobb!  

 

 

 

Julia Hierner

Hundfrisör, Canineopat

 

julia@dogz.se

 

Köpte min första hund när jag var 13-år gammal och har sedan dess varit såld på allt som hund innebär. Hemma har jag ett gäng hundar i raserna petit brabancon, griffon bruxellois och griffon belge i varierande åldrar och kön. Med dessa raser driver jag även kennel Hierners och har ca 2 kullar/år. Hemma finns även en Berner sennenhane som heter Sako.

Utställning är min stora passion och jag har under de senaste 10 åren ställt mina och andras hundar runtom i Sverige och utomlands. Det var även så mitt intresse för pälsvård startade och jag har lärt mig klippa/trimma hundar hos olika hundfrisörer och uppfödare i Sverige. Min specialité är strävhåriga raser som jag även trimmar till utställning.

Förutom utställning har jag även tävlat i rallylydnad och tränat agility. 2016-2017 utbildade jag mig till canineopat hos UPH och har ett stort intresse i hunden och dess anatomi.Ida Klingström

Hundfrisör

ida@dogz.se

Jag har 3 tysk mellanspets/mittelspitz sedan några år tillbaka och har alltid haft ett stort intresse för hundar. Tränar lydnad med mina hundar och funderingar på att tävla i framtiden finns.

Januari 2017 tävlade jag i doggrooming/hundfrisering på MyDog i Göteborg där jag tog hem första plats.

Drömmen var som liten att få jobba som frisör och med hundar och idag jobbar jag som både frisör och hundfrisör! Då jag älskar att skapa och vara kreativ så passar dem här yrkena mig utmärkt!